HKBDSMC

搜索
查看: 13866|回復: 19
打印 上一主題 下一主題

18年 8月 悅聚後感

超級版主

樓主

又黎到每個月一篇既「悅聚後感」其實每個月後感既內容大致上都係差唔多,講返聚會其間既情況,除左係比一啲未黎過既人瞭解下我地聚會既內容、參與左既可以講下感受之外、亦都係為左做個成長記錄,可以睇返每一次既進步、成功與失敗!

一如既往!今個月「悅聚」依舊係人數爆滿!最近2次聚會人數比以往都增加左幾乎一倍,可想而知,大家都好珍惜面對面的交流機會!

唔知係咪因爲大家都開始熟略,當晚氣氛算不上非常高漲,但卻十分融洽!一浪接一浪既吵鬧歡樂聲,就連主辦既大人都係到安心玩樂!
綑綁練習

今次我地進行左小遊戲,但可以話係徹底地失敗,哈哈!大家都見到一開始遊戲就會有大量逃兵,所以要順利進行並不容易,成功與否全在於你地參唔參與。歡迎大家提出意見令逃兵不再逃~~小遊戲既失敗卻引領左大家圍埋坐係度分享討論既環節,雖然一開始僵硬到好似係到審犯咁,但唔洗幾奈大家就已經主動提出自己既問題,發表自己既睇法,一啲資深既朋友亦都講出佢地既經歷,當中遇到既困難!

好多時候,聚會不知不覺間都以「繩」作了主導,可能係因為平時都難以搵到機會練習,但今次「鞭」卻成為主角!好多人都主動嘗試,資深者亦在旁教導提點!在場既朋友都見到,其實鞭打工具並沒有大家想像中咁容易操控,同樣需要花時間去練習,我相信大家見到某人多次鞭錯位置,都已經明白到練習既重要性!

在此感謝帶用具到場分享既朋友!

最後!就算今次小遊戲系以失敗告終,但下次依然會繼續嘗試!因為總有一啲朋友系性格比較慢熱,需要些少推動力令佢地邁出第一步!同時希望今次的逃兵下次可以尊重聚會!慬記「悅聚」系一個群體活動!若果大家都自顧自地玩樂,悅聚便失去了意義!

提一提大家!聚會禮儀當中曾提及「借閱同好帶來分享的物件前,務請先徵詢物主的同意。」同一道理,若大家想邀請同好進行繩縛或用具體驗時,除了要得到對方同意外,亦請知會該同好的主人/另一伴,免生誤會。物件尚需如此,更何況是人!

回復

新手上路

沙發
多謝大人批我參加,玩得好開心
回復

中級會員

板凳
聚會好成功呀, 今次有好多新朋友, 大家都好nice, 新朋友係要多d照顧下既, 我都有盡下力架。
回復

新手上路

地板
多謝給我參加今次活動,看到各位同好的即埸試范,太有感覺了。
回復

新手上路

好想參加,可惜時間唔啱,要返工
回復

新手上路

好高興可以參加
回復

註冊會員

琴晚空氣好好,多謝大人同其他工作人員細心安排活動 !
回復

新手上路

好好玩, 期待下一次  
回復

新手上路

真係唔好意思呀咁多位主辦人...e排個人工作比較忙,來之前連中午飯都沒食,攪到右遲到早退...但真係令我大開眼界呀...希望你們下個月會在攪
回復

新手上路

大人比我第一次見老左好多呀
回復