HKBDSMC

搜索
查看: 13211|回復: 17
打印 上一主題 下一主題

18年6月聚會後感

超級版主

樓主

我一直希望可以每個月最小辦一次聚會,好讓大家可以見個面,傾談一下,亦可以分享一下經驗、用具、疑問等等。但礙於時間、場地及其他種種原因,這個希望一路都未能貫徹實行。

從 4月份的聚會,找到場地又再試辦一次聚會,反應異常之踴躍,口碑亦十分正面,大家亦非常期待每一次的相聚。

6 月份的聚會日子,因感上次人數多,大家都覺得場地比較侷促,所以我決定將人數減小。可惜 ….. 最後發現不減反加,參加聚會人數比上次更多……只怪祗怪我的數學天份太好了,會員從不同途徑報名,搞到我失了預算。

自上次聚會後,大家都開始熟稔,在群中的傾談較之前頻密多了,成個群都活躍起來,今次大家在開始半小時相認後已打成一片。多謝部份舊朋友幫忙招呼,如果單靠我一個,絕對會顧此失彼,待聚會成熟後,我可功成身退。

\\\\
今次加插了兩次繩綁體驗,綁手及被綁者都有良好感受,台下觀眾氣氛很好。日後可以多點分享。

今次比上次更多同好願意帶來工具分享,大家都覺得目不暇及,可以有機會嘗試更興奮不矣。大家對綑綁的興趣甚大,有人專注台上表演,亦有朋友台下練習,這 3 個小時可謂絕無冷場。

聚會朋友帶了個 Latex bodybag,參加者蠢蠢欲試。

更有朋友詢問會否綑綁教學堂,說真的我從不介意大家一起研究學習,祗是時間及場地配合委實是一個很大的問題,這個容後再說吧,不過看到大家有這點心, 我還是非常高興的。

我跟大家一樣,同樣期待下一次的聚會。

回復

高級會員

沙發
大家輕輕鬆鬆幾投入呀

回復

新手上路

板凳
首先,要讚下d野食,每一樣都好好食

活動方面,d環節好精彩,
不過坐後面成日睇唔到,好多人企起身遮住左,
另外又有手銬同鞭試玩幾開心~

今次同主人第一次出席,點都有dd尷尬,但已經比想像中冇咁老尷~
仲有,大人超Nice

最後因為遲到又早走,加上未食夠,期待下次再抽中~
http://twitter.com/paiguat274
回復

註冊會員

地板
多謝大人勞心勞力去搞活動,我台上綁人時有交低手機比人影相,相片先問完被綁者同意再上傳。
祈待下個月嘅聚會。
另外抱歉今日遲到,所以上到去時太急,唔記得比錢。
縛師
www.facebook.com/profile.php?id=100009982181768
www.instagram.com/stevefreemanforever
回復

註冊會員

喺到再為咁多位計劃聚會同表演者鼓掌,有你地大家先可以聚埋得到開心嘅一晚
回復

新手上路

多謝大人勞心勞力攪聚會,今次聚會又識多咗人,多謝各位有指導過我繩縛嘅朋友,名就唔公開啦,期待下一次嘅聚會
回復

新手上路

辛苦各位搞手了
雖然帶了的東西沒時間玩很可惜,但仍是很開心
下次也會參加
回復

中級會員

FreemanForever 發表於 2018-6-23 05:22
多謝大人勞心勞力去搞活動,我台上綁人時有交低手機比人影相,相片先問完被綁者同意再上傳。
祈待下個月嘅 ...

無問題, 計返息之嘛
回復

新手上路

聚會很熱鬧,很開心識到些新朋友
辛苦 大人 了~~
回復

中級會員

6月份聚會岩岩過左, 今次比上次熱鬧, 大家都熟落左, 無左隔膜。 我搵返我既朋友仔之後就周圍八喇。 我至愛始終係繩, 繩師幾時都係在台上最吸引人, 台下喇喎, 自己諗喇。 我都忍唔住, 手多多左幾下, 真開心。 好期望下一次聚會。 我欠落一身債, 下次可能要拖個喼去至得嚕。
http://gigi102094.blogspot.hk/
知不知
回復