請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

HKBDSMC

搜索
查看: 19655|回復: 23

anyone interested going 18+central

新手上路

https://www.18pluscentral.com/bondage-playground-zh
繩縛遊樂園
體驗古代日本繩縛藝術之絕佳機會!
繩縛(Shibari)藝術是一種為你與伴侶在生活中增添情趣的優雅方式。繩縛使用繩將人體或物件綑綁的技術,透過不同方式去表達出綑綁的力量與美學。繩縛 (Shibari)是以繩結合人體或物件,在繩手的創作下變成雅俗共賞的藝術品。從藝術的角度出發,繩縛具有很強烈的衝擊力和表達能力。

兩位當代著名繩縛藝術表演者,來自台灣的小林繩霧(Shin Nawakiri)與來自香港的繩縛大同Shibari for all (Rika)將在18+Central的虐戀遊樂園進行不同的舞台表演和主持研習班。這將會是體驗古代日本繩縛藝術之絕佳機會,亦是個情侶或個人對繩縛藝術初試啼聲的完美場合!

關於 小林繩霧 Shin Nawakiri
http://bittersweet.asia/

關於 Avaem T Rika (彌紗)
香港繩縛表演/藝術/教育工作者。活躍於日本、菲律賓、泰國、台灣等地。積極舉辦以繩縛為主題的活動,例如,繩縛主題拍攝、工作坊、人體素描、講座、藝術合作、市集、展覽、表演、書籍。於2016年成立繩縛藝術教育團體「繩縛大同 Shibari for all」,期待用繩縛與不同的藝術單位合作,推廣繩縛藝術及文化,擴大繩縛的可能性。
回復

超級版主

去完你就知仲伏,連續幾日event 只有兩個繩師輪流表演綑綁,小林表演已經睇唔少,另一位就有保留,其餘乜都沒,booth 都無個,乜鳩野18+ bdsm stage .

原本有好多節目,比主辦機構turndown 另一個團體,搞到乜鳩都無。
回復

註冊會員

大人 發表於 2018-3-29 21:50
去完你就知仲伏,連續幾日event 只有兩個繩師輪流表演綑綁,小林表演已經睇唔少,另一位就有保留,其餘乜都 ...

原本有好多節目??
縛師
www.facebook.com/profile.php?id=100009982181768
www.instagram.com/stevefreemanforever
回復

新手上路

大人 發表於 2018-3-29 21:50
去完你就知仲伏,連續幾日event 只有兩個繩師輪流表演綑綁,小林表演已經睇唔少,另一位就有保留,其餘乜都 ...

去完你就知仲伏?? 你之前中過伏?
小林表演已經睇唔少?? 但想再睇多啲呢?
booth 都無個?? 原本有好多節目?? 難道你係搞手之一, 知道內情?
如知道內情, 可否講多一些, 以免更多人中伏, 謝謝!
回復

註冊會員

Unomisako 發表於 2018-3-30 01:57
booth 都無個?? 原本有好多節目? ...

咁我都覺得伏,呢啲show嘅目標觀眾都係圈外人。啲嘢一啲都唔入肉,圈內人只會覺得悶。仲要咁貴。

小林表演已經睇唔少?? ->小林之前每年平均都會到香港表演兩次左右

原本有好多節目??->呢個我都想知
縛師
www.facebook.com/profile.php?id=100009982181768
www.instagram.com/stevefreemanforever
回復

註冊會員

早年去過澳門威尼斯人成人展都感覺冇咩料到, 但當時入場票價才百多元

香港這個看佢個場仲細過澳門, 又貴, 真係冇咩興趣
招一實調女奴或Play Partner中,歡迎洽談
回復

超級版主

yy2016 發表於 2018-3-30 09:00
早年去過澳門威尼斯人成人展都感覺冇咩料到, 但當時入場票價才百多元

香港這個看佢個場仲細過澳門, 又貴,  ...

答對!主辦機構已經搞過唔少"成人展",澳門咁開放都沒野睇,可況香港呢。
回復

超級版主

FreemanForever 發表於 2018-3-30 02:18
咁我都覺得伏,呢啲show嘅目標觀眾都係圈外人。啲嘢一啲都唔入肉,圈內人只會覺得悶。仲要咁貴。

小林表 ...

講唔到咁多,someone 有份,F 已經講左少少比我知。
回復

超級版主

Unomisako 發表於 2018-3-30 01:57
booth 都無個?? 原本有好多節目? ...

知道結果,不知詳情,講唔到咁多。
原本既節目一定多過而家。
回復

行其所信 該用戶已被刪除
回復