HKBDSMC

標題: 星期日8.18關壇一日 香港人要上街 [打印本頁]

作者: mikemike    時間: 2019-8-16 23:26
標題: 星期日8.18關壇一日 香港人要上街

你唔比我地遊行,我地就更加要出,遊行集會是香港人的自由,100萬200萬都出過,今次要出夠300萬比個仆街政府睇!五大訴求缺一不可!

https://www.facebook.com/HKHIIAD/videos/2436146519994635/
816遮打【「英美港盟 主權在民」集會 | 「Stand with Hong Kong Power to the People」Rally】—— 梁繼平發言
作者: kitls    時間: 2019-8-17 08:04
香港人  818 維園見

光復香港  時代革命
五大訴求  缺一不可
齊上齊落  不撒不散

1. 徹底撤回逃犯條例
2. 撤回612暴動定性
3. 釋放及承諾永不追究所有反送中抗爭者
4. 成立獨立委員會,徹查警方濫權濫暴、包括612暴力清場、721警黑合流、811血腥鎮壓
5. 全面落實雙真普選
作者: mercury    時間: 2019-8-17 13:12
今日仲有紅土,琴晚接近12點先批個新路線出黎。
好契弟
作者: subordom    時間: 2019-8-17 14:13
818見,為自己為香港為自由為尊嚴
作者: kenny_ng    時間: 2019-8-17 14:56
818 維園見
作者: King001    時間: 2019-8-17 16:53
聽日見
作者: wai2002    時間: 2019-8-17 20:15
聽日見
作者: subordom    時間: 2019-8-19 08:30
早晨手足,禽日辛苦晒,但我地要繼續撐住,加油
作者: decdet    時間: 2019-8-19 22:58
大家辛苦啦! 尋日和理非政府都唔回應,希望大家唔好再埋怨班後生,佢地衝係有原因!
作者: bdsmyou    時間: 2019-8-30 20:39
831,手足記得出嚟,雖集會同遊行都被反對,但我地係香港人,好靈活同變通,今次都5可以輸
作者: subordom    時間: 2019-9-16 17:59
禽日出咗去,但超嬲,啲大陸喱同所謂福建幫不9知所謂,啲黑警直頭係幫果啲能樣幫能到出面,黐能線,佢老母,香港人,我地5可以輸,928繼續
作者: subordom    時間: 2019-9-30 22:06
各位手足,聽日重要嘅時刻,我地要撐自己撐香港,行出嚟,重要嘅時間做啱嘅嘢,加油,聽日銅鑼灣見
作者: subordom    時間: 2019-10-2 10:01
禽日發生嘅事係離L晒罩,班仆街黑警竟真彈射我地手足,冇人性等天修,死3代,人地個仔條命5係命,佢果條命就係?黐L線。。禽日我喺銅鑼灣,希望大家繼續堅守自己真正嘅核心價值
作者: Alison8    時間: 2019-10-2 10:17
subordom 發表於 2019-10-2 10:01
禽日發生嘅事係離L晒罩,班仆街黑警竟真彈射我地手足,冇人性等天修,死3代,人地個仔條命5係命,佢果條命 ...

估唔到會真係開槍
作者: mc3212007    時間: 2019-10-2 12:12
反觀,竟然3個月後,才開槍,這是前無古人,後無來者,古今中外的一次創舉。在美國英國,晨早已經開槍90年了。相比伊拉克,今日的香港,還算是太平的!
作者: kitls    時間: 2019-10-3 07:23
mc3212007 發表於 2019-10-2 12:12
反觀,竟然3個月後,才開槍,這是前無古人,後無來者,古今中外的一次創舉。在美國英國,晨早已經開槍90年 ...

相比英國美國伊拉克,市民都有辦法可以買到鎗,市民有鎗嘅話,班黑警應該傷亡慘重,比較起嚟,班黑警算幸運
作者: mc3212007    時間: 2019-10-3 11:53
說實,要對付班黑警,只有學習伊斯蘭國,自殺式攻擊才可以大規模一次過的。反正警方都開槍了,那麼,是時候升級反擊啦!再做些無謂的不合作運動、跳下閘、踩下國旗,真的起不到作用,因為大家已經麻木、習慣了。

作者: mercury    時間: 2019-10-3 12:30
mc3212007 發表於 2019-10-2 12:12
反觀,竟然3個月後,才開槍,這是前無古人,後無來者,古今中外的一次創舉。在美國英國,晨早已經開槍90年 ...

英國岩岩先發表左,係唔會開槍,因為英國大部份警察係無配槍。
作者: subordom    時間: 2019-10-3 23:35
啱啱喺太古中咗胡椒同被耦咗1嘢,手足出嚟呀
作者: beant    時間: 2019-10-4 00:37
subordom 發表於 2019-10-3 23:35
啱啱喺太古中咗胡椒同被耦咗1嘢,手足出嚟呀

辛苦手足!好好休息!
作者: mc3212007    時間: 2019-10-4 12:17
mercury 發表於 2019-10-3 12:30
英國岩岩先發表左,係唔會開槍,因為英國大部份警察係無配槍。

原來如此,明白了。那麼,香港警察真是太過份,被人打、被人掉氣油彈、打幾下、最多出下血而己,用不用還拖呀﹖剛看過一些英國恐怖襲擊新聞,人家的暴徒,都是開駕車,直接亂撞死5件而己,英警一槍都不開啦!真是總算明白,一直的誤解了。
作者: subordom    時間: 2019-10-5 00:07
啱出完去,我地要加油,非常時期,懇請壇主關壇,香港全亡之秋,香港人,反抗
作者: kitls    時間: 2019-10-5 00:53
香港人,反枱!!!
作者: Jajaja    時間: 2019-10-8 12:15
香港人,反抗!!!
作者: mc3212007    時間: 2019-10-9 11:48
香港人,返家⋯⋯但無地鐵開⋯⋯幸好,現在酒店超平,百多元就可以嘆番晚,我都算是在香港低迷時代,刺激一下旅遊業的功臣吧。
作者: xyz    時間: 2019-10-11 01:22
mc3212007 發表於 2019-10-9 11:48
香港人,返家⋯⋯但無地鐵開⋯⋯幸好,現在酒店超平,百多元就可以嘆番晚,我都算是在香港低迷時代,刺激一 ...

咪制,酒店報警捉人,無得走
作者: mc3212007    時間: 2019-10-11 11:57
xyz 發表於 2019-10-11 01:22
咪制,酒店報警捉人,無得走

不會吧﹖酒店有保安,他們權不讓警察進入的嗎﹖難道要去時鐘酒店(順便找個女王來先
作者: kitls    時間: 2019-10-11 17:43
mc3212007 發表於 2019-10-11 11:57
不會吧﹖酒店有保安,他們權不讓警察進入的嗎﹖難道要去時鐘酒店(順便找個女王來先) ...

既然你唔係香港人,又唔係香港,麻煩你做下功課先,我哋再同你討論,好嗎?

作者: mc3212007    時間: 2019-10-12 16:09
kitls 發表於 2019-10-11 17:43
既然你唔係香港人,又唔係香港,麻煩你做下功課先,我哋再同你討論,好嗎?
...

既然你又甚麼也不知,又唔係理解,麻煩你就不要回應,我也不需同你討論,好嗎﹖(不需回答)
作者: mikemike    時間: 2019-10-12 17:40
mc3212007 發表於 2019-10-12 16:09
既然你又甚麼也不知,又唔係理解,麻煩你就不要回應,我也不需同你討論,好嗎﹖(不需回答) ...

https://lihkg.com/thread/1609487/page/1

https://hk.news.yahoo.com/10-1%E ... A%8D-110943508.html

自己判斷真或假
作者: xyz    時間: 2019-10-14 01:35
mc3212007 發表於 2019-10-11 11:57
不會吧﹖酒店有保安,他們權不讓警察進入的嗎﹖難道要去時鐘酒店(順便找個女王來先) ...

有權不準警入,也有權準。
會報警當然會和警合作
作者: mercury    時間: 2019-10-15 12:24
xyz 發表於 2019-10-14 01:35
有權不準警入,也有權準。
會報警當然會和警合作

唔使理佢啦,擺明五毛黎
作者: kitls    時間: 2019-10-19 07:29
星期日  尖咀見
香港人  反抗!
作者: xyz    時間: 2019-10-21 01:43
mercury 發表於 2019-10-15 12:24
唔使理佢啦,擺明五毛黎

作者: mid2007    時間: 2020-4-18 09:50
有好多人去咗英靈殿..
作者: mercury    時間: 2020-4-19 23:51
mid2007 發表於 2020-4-18 09:50
有好多人去咗英靈殿..

攰了,休息一下,再繼續上路。
加油!

歡迎光臨 HKBDSMC (http://www.hkbdsmc.com/bbs/) Powered by Discuz! X2.5