HKBDSMC

標題: 18年7月 悅聚後感 [打印本頁]

作者: 大人    時間: 2018-7-21 02:36
標題: 18年7月 悅聚後感

由於最近幾個月的「悅聚」人數都超出預期,導致每次都要以抽籤方式實行,但我最希望是令大部分人都能參與,令大家有個途徑及場地與同好們暢所欲言!所以在7月的「悅聚」我們嘗試了新場地!但由於大人的數學天份實在太高,就算人數名額增加了,到最後都依然是超出預期!

新場地比以往大幾倍,目的是為了讓大家可更自在地自由活動,無論係想進行話題討論、繩縛練習、用具分享⋯等等,新場地都絕對有足夠空間滿足大家!更有2個吊點供給大家使用,各位繩師/練習者亦可盡情發揮,不會有時間上的拘束!

然而,當晚好興幸有5位資深繩師同時在場,每一位都現場進行了精彩的吊縛&指導同好們一些繩縛技巧,這個場面確實值得留念!
更令我覺得欣慰的是,當有繩師進行吊縛時,場內大部份人都停下手上的項目,靜靜地觀賞繩師每一個肢體動作,每一個繩結控制,如何令受綁者進入一個又一個的感官刺激!

當晚亦有不少朋友帶了用具/玩法來分享,大家都好奇地踴躍嘗試,就連我也長知識了!

老實說,每一次聚會都總會有比較慢熱的朋友,這也是無可避免的,但希望大家能好好珍惜交流的機會,放膽地發表言論,在聚會中釋放另一個你!在日常生活中,大部分人都會收藏自己sm的一面,既然來到sm同好聚會何不盡情玩樂?期望下次聚會相見時,大家都能放下戒心

最後感激大家對「悅聚」的支持同體諒,由於新場地仍需時間去測試及調整,我們會努力改善,始終一個簡單的聚會形式,難以滿足所有人,但大家的支持正正是最大的動力!

下個月的「悅聚」希望進行小小集體遊戲!
歡迎作出提議,一齊享受聚會的時刻!

多謝各位有來聚會既朋友,新場地比小小意見,填份問卷比我,tks
https://goo.gl/forms/nM5mUKiVM8ieEBLO2

作者: 知知    時間: 2018-7-21 10:15
我填左問卷喇 (幾乖
作者: Rubberslave_max    時間: 2018-7-21 10:38
我填左啦!
作者: tintindosm    時間: 2018-7-21 11:32
填了..........
作者: predator1902    時間: 2018-7-21 11:54
填左問卷了!!!!

作者: 大人    時間: 2018-7-21 15:07
填左問卷,都寫幾百字,講後感呀,唔該。
作者: jlin58345    時間: 2018-7-21 15:25
第一次join大人的event,沒想到會見到幾位熟人,雖然已經在這圈子是非活躍狀態。場地很好,夠大,舒服,感謝有高手指點了我繩綁的一些不足之處(遺憾未及請教姓名),感謝subay借出麻繩,也見識到大人的功力,可惜要早走未能認識到更多同好(我係毒L)希望可以繼續參加聚會
作者: hold_find    時間: 2018-7-21 23:03
填左問卷了
作者: hold_find    時間: 2018-7-21 23:14
辛苦大人同MC同各位勞心勞力搞活動
場地很大很舒服
但地方大了有少少"散"
總體仍是很好玩,下次也會參與
作者: Mctattoo    時間: 2018-7-22 12:39
jlin58345 發表於 2018-7-21 15:25
第一次join大人的event,沒想到會見到幾位熟人,雖然已經在這圈子是非活躍狀態。場地很好,夠大,舒服,感 ...

我地好多人都毒毒地

作者: HKBruce    時間: 2018-7-22 13:39
上次太眼訓無乜同大家吹水~ 同埋有啲怕生
不過真係見識到大人既功力,吸收良多!
問卷今晚再填  
作者: Ritsu    時間: 2018-7-22 14:05
繩縛的位置可以調整下,近波波池哥邊的表演要坐入個池先睇得清楚後面,有點不方便
作者: jlin58345    時間: 2018-7-22 15:11
Mctattoo 發表於 2018-7-22 12:39
我地好多人都毒毒地

大家未熟姐,下次玩吓集體遊戲先囉
作者: hold_find    時間: 2018-7-22 16:25
Ritsu 發表於 2018-7-22 14:05
繩縛的位置可以調整下,近波波池哥邊的表演要坐入個池先睇得清楚後面,有點不方便 ...

那是場地本來的吊點吧,應該不是說改就能改?
作者: Mctattoo    時間: 2018-7-22 17:48
jlin58345 發表於 2018-7-22 15:11
大家未熟姐,下次玩吓集體遊戲先囉

我都想呀!有咩遊戲好玩提議下呀?
作者: hkmaster33    時間: 2018-7-22 17:53
填左la~~~!thanks
作者: Mctattoo    時間: 2018-7-22 17:55
hold_find 發表於 2018-7-22 16:25
那是場地本來的吊點吧,應該不是說改就能改?

嗯嗯,個吊點係場地本身有的,改變位置方面一直有同場地負責人商討中,希望負責人願意比我地上去進行小工程
作者: HKBruce    時間: 2018-7-22 20:58
Mctattoo 發表於 2018-7-22 17:48

超同意呢個提議
作者: jlin58345    時間: 2018-7-22 22:44

可能board game 果d?
作者: jlin58345    時間: 2018-7-22 22:46
Ritsu 發表於 2018-7-22 14:05
繩縛的位置可以調整下,近波波池哥邊的表演要坐入個池先睇得清楚後面,有點不方便 ...

我都想入波波池睇,不過已經坐滿人
作者: @ken1234@    時間: 2018-7-22 23:15
jlin58345 發表於 2018-7-22 22:44

我驚玩board game佢地又討論緊等陣好似又對個聚會主題有d唔尊重
作者: TNBC    時間: 2018-7-23 02:42
下次或者會諗啲同 BDSM 有關嘅集體遊戲玩,不過希望大家唔好怕醜放胆啲一齊玩。
作者: TNBC    時間: 2018-7-23 02:44

原來係你,玩坐櫈仔我都可以玩一晚喇!
作者: Mctattoo    時間: 2018-7-23 02:55
TNBC 發表於 2018-7-23 02:44
原來係你,玩坐櫈仔我都可以玩一晚喇!

這些機會不是你的
作者: Mctattoo    時間: 2018-7-23 03:04
HKBruce 發表於 2018-7-22 20:58
超同意呢個提議

咁就講下你想玩啲咩啦
作者: Mctattoo    時間: 2018-7-23 03:08
jlin58345 發表於 2018-7-22 22:44

想試下玩一啲關於sm的集體遊戲,等大家都認識下其他人先,但有少部分人係唔願意玩,如果現場咁樣被拒,其實都幾尷尬下,
加上到時個部分人真係唔肯玩的話,會感覺被忽略
Board game我諗機會真係唔太大了,已有人表示board game對當晚有影響 > <

作者: YTC    時間: 2018-7-23 08:13
已填問卷,辛苦搵新場地嘅大家,地方大咗好多舒服好多,食物都好好食,期待下次聚會
作者: HKBruce    時間: 2018-7-23 10:39
其實又唔一定真係要好 SM 的東西, 我覺得可以好似大學 O-camp 之類, 少少咸多多趣就可以了~ 咁樣應該接受到既人會多吧
(話說我返到公司開問卷, 發覺啲問題我好有印象, 但我又無印象自己答過..... 成日斷片真係要休息多啲)
作者: tintindosm    時間: 2018-7-23 11:36
HKBruce 發表於 2018-7-23 10:39
其實又唔一定真係要好 SM 的東西, 我覺得可以好似大學 O-camp 之類, 少少咸多多趣就可以了~ 咁樣應該接受到 ...

好其實來得聚會的,想應該是比較hard core的,或對sm已經有一定認知。
作者: Mctattoo    時間: 2018-7-23 13:20
HKBruce 發表於 2018-7-23 10:39
其實又唔一定真係要好 SM 的東西, 我覺得可以好似大學 O-camp 之類, 少少咸多多趣就可以了~ 咁樣應該接受到 ...

其實你係咪重覆填左幾次
作者: HKBruce    時間: 2018-7-23 13:37
Mctattoo 發表於 2018-7-23 13:20
其實你係咪重覆填左幾次

其實刷緊存在感
作者: HKBruce    時間: 2018-7-23 13:39
tintindosm 發表於 2018-7-23 11:36
好其實來得聚會的,想應該是比較hard core的,或對sm已經有一定認知。

講緊 ice breaking 啫~ 太hardcore 的話 S 唔會想做 M 既野, M 唔會想做 S 既野嘛~
氣氛熟落左就有幾 hardcore 有幾 hardcore (唔係)
作者: Mctattoo    時間: 2018-7-23 14:03
HKBruce 發表於 2018-7-23 13:39
講緊 ice breaking 啫~ 太hardcore 的話 S 唔會想做 M 既野, M 唔會想做 S 既野嘛~
氣氛熟落左就有幾 har ...

我都擔憂過依個問題> < S唔想做M既野
作者: 大人    時間: 2018-7-25 11:43
Mctattoo 發表於 2018-7-23 14:03
我都擔憂過依個問題> < S唔想做M既野

係囉,我唔會爬地下食野架。
作者: tintindosm    時間: 2018-7-25 16:20
HKBruce 發表於 2018-7-23 13:39
氣氛熟落左就有幾 har ...

乜core都唔會S和M的身份對調!
作者: chenkit828    時間: 2018-8-2 03:50
Ice breaking game, 可以考慮1S 1M 一pair, 問對方喜好經驗等,跟住由對方公開介紹返自己?

歡迎光臨 HKBDSMC (http://www.hkbdsmc.com/bbs/) Powered by Discuz! X2.5