HKBDSMC

標題: 主題聚會後感 [打印本頁]

作者: 知知    時間: 2013-7-7 08:18
標題: 主題聚會後感
第一次參加有主題的聚會, 個人非常開心, 因為大家都有同的興趣或喜好所以傾談起黎都非常開心.   
大家都好感謝主持人用心既指導同各方面的安排, 非常期待下一次的來臨.   
有份參與的同好都留個言舒發下感受呀   

作者: freecpu2004    時間: 2013-7-7 08:40
YES學了很多野
作者: nlbsp    時間: 2013-7-7 11:09
真係到好多野, 獲益良多!
多謝幾位導師同模特, 辛苦你地!
感恩!!!
作者: Kuniko    時間: 2013-7-7 11:45
係呀 呢次學到好多野。同埋識到大家好開心呀。
作者: tintindosm    時間: 2013-7-7 11:54
大家有講有笑又有得交流,又有美食和甜品,非常好的一個event。
作者: Mr.B    時間: 2013-7-7 12:04
主持人教路,加上有師兄師姐指點,好快上手.
麻煩辛苦了model. 我飲左少少..個腦load得慢左.哈哈..
D step 起個腦仲loop緊
really enjoy n happy 期待next meeting!!
作者: pan9035    時間: 2013-7-7 20:44
氣氛很好的聚會,又有美味蛋糕,主持人用心教授各人正確技巧。
作者: Kuniko    時間: 2013-7-7 21:34
蛋糕好味 ^3^
作者: Kuniko    時間: 2013-7-8 00:38
乳酪 發表於 2013-7-8 00:28
睇落容易,原來新手綁起黎都會雞手鴨腳~ 好多笑料
整個event嘅氣氛,同好嘅投入程度,成個過程rundown都好好.. ...

俾人綁原來都好難。 綁腳好易跌
作者: jeffix    時間: 2013-7-8 04:09
Nice event, looking forward on next gathering
作者: simonlco    時間: 2013-7-8 11:49
今次聚會學識了兩樣重要的事 , 以往我都唔係好留意 , 今次真係比人點明左d .

1) 多謝 Pan 兄 , 你話得好 , 昨天酒醒後回想翻 , 我真係有少少走火入魔 (可能唔少啦)

2) 真係唔好飲酒玩 SM , 以往我識叫人唔好飲酒玩 , 但自己以為自己酒量好 , 就照飲 , 原來氣氛加上酒精 , 會令人變得幾恐怖 , 我一渣住條繩 , 個人係變晒 , 腦海中完全係用自己方法去玩 , 好彩當時有人即時提醒 , 之後就醒左一醒 , 即時退返出來 , 其實果晚十一點之後我已經唔係好記得 , 只記得天天提我就到12點 , 其他唔多記得 , 可惜之後還有下場 , 出左去再飲酒 , 飲到星期日早上才返屋企 , 好多野係唔記得
Sorry 各位
作者: 知知    時間: 2013-7-8 12:04
simonlco 發表於 2013-7-8 11:49
今次聚會學識了兩樣重要的事 , 以往我都唔係好留意 , 今次真係比人點明左d .

1) 多謝 Pan 兄 , 你話得好 , ...

唔使 Sorry 喎, 大家都好開心.   不過如果你覺得請大家下食野補償下, 我第一個讚成囉 ... 卡卡
作者: Kuniko    時間: 2013-7-8 12:07
知知 發表於 2013-7-8 12:04
唔使 Sorry 喎, 大家都好開心.   不過如果你覺得請大家下食野補償下, 我第一個讚成囉 ... 卡卡  ...

我都讚成架   請食飯!!!!!XD
作者: simonlco    時間: 2013-7-8 12:11
你兩個 , 好識打蛇隨棍上
作者: 知知    時間: 2013-7-8 12:11
Kuniko 發表於 2013-7-8 12:07
我都讚成架   請食飯!!!!!XD

你反應都好快下喎 ....
作者: simonlco    時間: 2013-7-8 12:16
你兩個唔洗返工 ?? 覆得好快
作者: 知知    時間: 2013-7-8 12:17
simonlco 發表於 2013-7-8 12:11
你兩個 , 好識打蛇隨棍上

我係一心一意為你著想既, 你覺得唔好意思嘛, 做返小小野一定會安樂返 d , 信我喇, 唔信可佞試下架
作者: 知知    時間: 2013-7-8 12:19
simonlco 發表於 2013-7-8 12:16
你兩個唔洗返工 ?? 覆得好快

你都唔見得有幾慢囉
作者: Kuniko    時間: 2013-7-8 12:22
知知 發表於 2013-7-8 12:19
你都唔見得有幾慢囉

慢過我地少少姐
作者: Ace    時間: 2013-7-8 12:42
我下次又要參加呀....
作者: 知知    時間: 2013-7-8 13:00
Ace 發表於 2013-7-8 12:42
我下次又要參加呀....

你一定要黎喇, 無左你我都唔綁咩好
作者: Kuniko    時間: 2013-7-8 14:28
知知 發表於 2013-7-8 13:00

知知去綁cpu啦。 唔洗客氣。
作者: 知知    時間: 2013-7-8 14:53
Kuniko 發表於 2013-7-8 14:28
知知去綁cpu啦。 唔洗客氣。

你對你個主人都真係幾好架喎 ....
作者: Kuniko    時間: 2013-7-8 15:03
知知 發表於 2013-7-8 14:53
你對你個主人都真係幾好架喎 ....

我好錫佢架
作者: simonlco    時間: 2013-7-8 15:21
知知 發表於 2013-7-8 12:04
唔使 Sorry 喎, 大家都好開心.   不過如果你覺得請大家下食野補償下, 我第一個讚成囉 ... 卡卡  ...

遲 d 等我中左六合彩頭獎 , 我一定請你地食飯
作者: 大人    時間: 2013-7-8 15:32
一直都想做有主題的聚會,在好多客觀因素影響下,要舉辦有主題的聚會並不容易.。 到這一次才叫正式嘗試到。

首先條件是地方,基本上絕不可能在公開的地方舉行,要保障參與者既安全及私隱度,幸好在現在覓得一個頗適合的私人的地方,經過 2 次的聚會,各方的反應都良好及接受.。地方唔算好大,聚會人數在 20 人以下還可以接受。

其次參加者的篩選,在 SM 的範疇內任何一個項目多少都有身體接觸,如未了解參與者的心態而謬然共處一室,可能會做成一些不必要的誤會甚至爭坳。

是次聚會以緊綁為題,主要是集合一班對此有興的朋友共同交流、探討及賞試。今次也有新朋友,大家也有著同樣喜好,話題談之不盡,氣氛相當融合。相信不知裡的會以為十年八年無見的老朋友相聚。

吃過東西後馬上就開始示範,由於是次為教授基本的簡單技巧為主,所以我希望大家都可以實踐一下。好多初學者從網上看到一些教學的短片,睇完都覺得非常容易,但實踐又是另一回事。眼見好多同好第一次拿繩上手那種手忙腳亂,頭尾不分,前後左右都搞錯的情況,多少都勾起我初初接觸緊綁時候的情況。彷彿有好多個十多年前的我出現在眼前,幸運地他們有人能親自教授,免走了冤枉路。

今次聚會有十幾人,有綑綁經驗與未有經驗者參半,講解基本後手綁後,隨後各自練習。在練習當中未能及時在第一時間可以解決到他們的問題。幸好尚有幾位有經驗的好友即時拔刀相助,向各新手加以指點及示範,另大家都不會浪費一分一秒。 這又是另我感動及安慰的一點,有新人努力認真的學,有舊人熱心的分享,呢種無私精神,相信不單我一個人感受到。這正正是我籌備此類聚會的目的。

還有充心多謝示範的模特兒及其主人的協助,可以讓在場單獨前來的朋友有一個機會真係嘗試到將繩綁在一個活生生的人身上的感受。以我所知有不小朋友係以公仔黎做練習對象,礙於種種原因,綁真人的機會真係小之又小。所以真的深表多謝。

到最後亦同上次一樣,多謝各位為是次出過錢((有朋友帶來了美酒,讓聚會更盡情又盡慶)出過力,出過時間的朋友講聲多謝。

希望可以好快再有機會大家再聚,如有任何朋友有興趣舉辦任何專題聚會,可以留言大家商量,集思廣益總是較好較全面的。

作者: Kuniko    時間: 2013-7-8 15:32
simonlco 發表於 2013-7-8 15:21

安慰獎都要請啦
作者: 知知    時間: 2013-7-8 15:46
simonlco 發表於 2013-7-8 15:21

中 $20 都要請架喎 ....
作者: simonlco    時間: 2013-7-8 17:34
哈哈 , 買左二十幾年六合彩 , 都只係中過 2 次安慰獎 , 你地有排等
作者: Henry_hk    時間: 2013-7-8 19:29
呢個星期忙冇上黎, 點知就完左一個新event @@
作者: kunugi    時間: 2013-7-9 03:51
可惜事忙不能來幫手~~
下次一定會出現的 !
作者: 知知    時間: 2013-7-9 08:39
kunugi 發表於 2013-7-9 03:51
可惜事忙不能來幫手~~
下次一定會出現的 !

哈哈哈 ... 係喇, 你唔出現, 搞到我都唔知綁咩好 .... 哈哈哈
作者: Kuniko    時間: 2013-7-9 08:41
知知 發表於 2013-7-9 08:39
哈哈哈 ... 係喇, 你唔出現, 搞到我都唔知綁咩好 .... 哈哈哈

知知到底綁咗幾多人
作者: 知知    時間: 2013-7-9 08:58
Kuniko 發表於 2013-7-9 08:41
知知到底綁咗幾多人

嘿嘿嘿 ... 差你未綁囉, 我同 cpu 申請下先
作者: Kuniko    時間: 2013-7-9 09:04
知知 發表於 2013-7-9 08:58
嘿嘿嘿 ... 差你未綁囉, 我同 cpu 申請下先

唔好呀  唔係咁大整估呀嘛
作者: predator1902    時間: 2013-7-9 13:50
知知
下次教我綁好嗎

作者: simonlco    時間: 2013-7-9 14:26
Kuniko 發表於 2013-7-9 09:04
唔好呀  唔係咁大整估呀嘛

知知幫 cpu 報仇 , 讚成
作者: Kuniko    時間: 2013-7-9 15:08
simonlco 發表於 2013-7-9 14:26
知知幫 cpu 報仇 , 讚成

cpu邊度同我有仇呢  我地相處得好和諧架
作者: 知知    時間: 2013-7-9 15:11
predator1902 發表於 2013-7-9 13:50
知知
下次教我綁好嗎

你搞錯喇, 我係學唔係教果個喎 ....
作者: Kuniko    時間: 2013-7-9 15:13
知知 發表於 2013-7-9 15:11

唔洗咁謙wo. 你都教咗唔少野bo
作者: brolau    時間: 2013-7-10 17:04
我都好想參加.............
作者: 知知    時間: 2013-7-10 17:06
brolau 發表於 2013-7-10 17:04
我都好想參加.............

心動不如行動, 下次請早
作者: Henry_hk    時間: 2013-7-10 22:37
哈哈 下次幾時呀
作者: Ace    時間: 2013-7-11 12:32
知知 發表於 2013-7-8 13:00

無左你我都唔知綁咩好...
作者: predator1902    時間: 2013-7-12 09:25
知知 發表於 2013-7-9 15:11

交流下都獲益良多
作者: rixbd    時間: 2013-7-25 11:24
支持相關活動

歡迎光臨 HKBDSMC (http://www.hkbdsmc.com/bbs/) Powered by Discuz! X2.5